OA JCS

26 жовтня журналістка Тетяна Гонченко поділилася враженнями від роботи на фрілансі зі студентами Острозької академії.

Зустріч проводилась в онлайн форматі, тому всі охочі могли приєднатися і поставити спікерці запитання. Зокрема, пані Тетяна пояснювала, як легалізувати свій фріланс-заробіток, чи повинна стягуватися додаткова плата за внесення правок до тексту та як не соромитися брати високу оплату за свою роботу.

“Немає золотого набору висловів. Це відчувається – коли автор впевнений у своїй силі. Коли йому сильно не горить ця робота, тоді замовник сам зацікавлюється і готовий підіймати ціну і йти на поступки. А якщо людина невпевнена у собі, невпевнено ставить запитання, то це відчутно навіть через повідомлення. І тоді замовник думає, що автор погодиться на менше,”-

відповідає журналістка Тетяна Гонченко на запитання про те, як відстояти свою ціну тексту перед замовником.

Також журналістка давала поради, як правильно планувати свій день, коли ти працюєш на фрілансі. Пані Тетяна зосередилась на розповіді про те, як не віддаватися роботі повністю і не вигоріти емоційно в гонитві за грошима.

“Домовляйтеся з друзями піти в кіно, домовляйтеся про поїздки- встановлюйте рамки й умови, в яких ви не можете працювати у вільний від роботи час,”-

радить журналістка.

До слова, Тетяна Гонченко нещодавно видала свою книгу “Фріланс здорової людини”, де  вона висвітлює  різні аспекти роботи на фрілансі і дає поради на основі власного досвіду. Журналістка пише експертні колонки, кейси, фічери, а також  займається нативною рекламою. Пані Тетяна співпрацювала з такими медіа як УП. Життя, Економічна правда, LIGA.net, EVO.business, Retailers.ua та інші.

Залишити відповідь