OA JCS

3 жовтня до Острозької академії завітав Віталій Голубєв, секретар Національної спілки журналістів України, де провів лекцію на тему відповідальності та ефективності у соціальних мережах для журналістів-першокурсників.

Віталій акцентував увагу на тому, що важливо користуватися соцмережами свідомо. Також потрібно вміти фільтрувати контент, розрізняти маніпуляції та недостовірні новини.

«Я б радив проактивно формувати свою стрічку соцмереж. Ставити вподобайки, репостити, коментувати лише той контент, який ви вважаєте справді корисним. Це робиться з метою, щоб більше людей про нього дізналося. А на шкідливий і токсичний контент скаржитися, блокувати, відписуватися. Не поширювати таку інформацію, щоб її ставало менше. Не потрібно годувати людей з ворожими наративами»

запевняє журналіст.

Окрім цього, Віталій Голубєв презентував Школу універсального журналіста- творче середовище для майбутніх медійників.Він є очільником цього проєкту, мета якого- навчати основ журналістики школярів старших класів.
До слова, Школа універсального журналіста – це освітній проєкт, який існує з 2006 року. Певний період часу це було середовище як для старшокласників, так і для студентів. З 2016 року ШУЖ працює лише зі старшокласниками. З 2020 року навчання проходить лише онлайн.
Онлайн-формат дозволяє молоді з усіх куточків України брати участь в цьому проєкті.

Анна КАЗМІРЧУК 

Залишити відповідь